eco flo life

Een futuristisch huis. Voor 98 procent recyclebaar, geheel zelfvoorzienend én drijft op het water. Dat is ‘waternest’. Zou jij erin willen wonen?

Het stijgen van de zeespiegel noodzaakt Nederlanders misschien wel om eens om te zien naar een huis op het water. Het bedrijf EcoFloLife zich gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van milieuvriendelijke drijvende huizen.

waternest

Een logische naam kijkend naar de vormgeving. Als een vogelnest is dit rond en organisch vormgegeven. Doorgevoerd tot in de puntjes, ook interieur is een organisch geheel met meubeltjes in dezelfde vloeiende stijl. Dit drijvende nest ziet er organisch en vriendelijk uit, maar ís het ook daadwerkelijk. Wel  98 procent van het huis is recyclebaar. En al het gebruikte water kan worden hergebruikt of stroom schoon terug in het meer of in de zee waarop het huis drijft. 

De energie die het WaterNest nodig heeft, wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak:

Eco Flo Life, Waternest

Eco Flo Life is niet het enige bedrijf dat nadenkt over de toekomst. Elon Musk van Tesla heeft met zijn ruimteprogramma al de nodige stappen gemaakt om ons eventueel naar de planeet Mars te kunnen lanceren mocht de planeet er echt aangaan.

Elon Musk, Space X

Gek genoeg is er in de jaren 60 van de vorige eeuw ook een fase geweest waarin ‘vertrekken van de planeet’ een interessant fenomeen werd gevonden. Toen kwam dat vanwege de experimenten in de ruimtevaart en de eerste mens op de maan. Modernistische vormgevers leenden veel van hun beeldtaal uit de space-industrie.

Grappig, denken aan de toekomst lever dus al 50 jaar dezelfde soort ontwerpen op.